Blog

FIRST® DIVE℠ presented by Qualcomm

FIRST Robotics Competition Türkiye – Blog

FIRST KitBot Detayları

Bu FIRST blog çevirisinin orijinaline buradan [ENG] ulaşabilirsiniz. Fikret Yüksek Vakfı çeviri ekibi, hatalı çeviriler konusunda sorumluluk almamaktadır.

FIRST KitBot Detayları

Birkaç ay önce, “Kit of Parts “ı Haas tarafından sunulan CRESCENDOSM’a özel bir temel robot içerecek şekilde genişlettiğimizi duyuran bir blog paylaşmıştık. Takımların Black Tote ve Drive Base son başvuru tarihinden (19 Ekim öğlen 12:00 ET) önce karar vermelerine yardımcı olmak için daha fazla ayrıntı paylaşıyoruz.

Bu temel robot KitBot olarak adlandırılacak. KitBot, CRESCENDO’nun bazı yönlerini oynayabilecek şekilde tasarlanmıştır, ancak hepsini değil. Ayrıca, ekiplerin KitBot’u inşa edebilecekleri ve daha sonra isterlerse ek özellikler eklemek için üzerinde yineleme yapabilecekleri şekilde tasarlanmıştır. Ekipler bu robotu inşa etmek için yine de temel elektrikli aletlere (matkap, testere vb.) ihtiyaç duyacaktır.

KitBot, Kickoff Kit’in bir bileşenidir ve KitBot’u inşa etmek için gereken malzemelerin bazıları Siyah Tote, Drive Base Kit ve Gri Tote (çaylaklar için) içinde gelir. Gri Tote, takımların KitBot için ihtiyaç duydukları elektronikleri sağlar (deneyimli takımlar bu bileşenlere önceki sezonlardan sahip olmalıdır) ve Siyah Tote ek bileşenler sağlar. KitBot tasarımı muhtemelen herhangi bir drive base’e uyarlanabilecek olsa da, Drive Base Kit kullanılarak tasarlanmış ve belgelenmiştir, bu nedenle en sorunsuz deneyimi arayan ekipler Drive Base Kit’i devre dışı bırakmamalıdır. (Opt-out etmeyin.) Robot için yerel hırdavatçılarda bulunabilecek ek malzemelerin tedarik edilmesi gerekecektir. Kickoff’a yakın bir zamanda bir alışveriş listesi sunulacaktır.

KitBot dokümantasyonu tüm ekiplerin kullanımına açık olacaktır ve KitBot’u oluşturmak için kullanılan Black Tote’taki öğelerin çoğu, deneyimli ekiplerin muhtemelen zaten ellerinde bulunan veya kolayca kopyalayabilecekleri bileşenlerdir. Bu nedenle, deneyimli ekipler KitBot’u Black Tote’tan vazgeçme kararlarında önemli bir faktör olarak görmemelidir. KitBot için Black Tote’a katılmanızı ve daha sonra kupon almamayı tercih ettiğiniz için hayal kırıklığına uğramanızı istemiyoruz.

KitBot’u inşa eden ekiplere yardımcı olmak için bir dizi kaynak geliştiriyoruz. Bu kaynakların tümü çevrimiçi olarak erişilebilir olacak, böylece KitBot’u inşa etmemeyi tercih eden ekipler bile bunları inceleyebilecek ve bunlardan bir şeyler öğrenebilecek. Kullanıma sunmayı planladığımız kaynaklar şunlardır:

  • KitBot için fotoğraflı yapım talimatları.
  • KitBot’u LabVIEW, Java, C++ ve Python’da tasarlandığı gibi çalıştırmak için temel kod.
  • Her dil için kodu ve olası kontrol değişikliklerini inceleyen yazılım kılavuzu.
  • KitBot’un CAD çizimleri.
  • KitBot’un işlevselliğini ekleme veya geliştirme sürecini açıklayan bir kılavuz.
  • Montaj Videoları.
  • Ve umarız birkaç tane daha!

Takımların KitBot’u kullanması için çok heyecanlıyız ve FIRST® Robotics Competition üzerindeki etkisini görmek için sabırsızlanıyoruz!