Blog

FIRST® DIVE℠ presented by Qualcomm

Dokumanın orjinalini buradan indirebilirsiniz.

DIŞ KULLANICILARA YÖNELİK MEKAN KULLANIM SÖZLEŞMESİ

Döngüsel İşler Atölyesi; atık malzemelerden ileri dönüşüm amacıyla üretim, prototip oluşturma ve araştırmalar için Edirnekapı Hizmet Birimi içinde bulunan bir alandır. Kullanıcılara orta ve küçük ölçekte çeşitli prototipler yapmaları için ekipman olanakları sunar.

Tesis Alanları

Tozsuz Alan: Geniş, sakin ve temiz bir alanda projenizi bir araya getirmek için çalışabileceğiniz bir alandır. Burada elektrikli aletlerin veya gürültülü/tozlu makinelerin kullanılması yasaktır.

Tozlu Alan: Gürültülü ekipmanlarla çalışma alanıdır. Burası CNC Frezeleme’nin, ahşap elektrikli aletlerin, Precious Plastics ekipmanlarının ve bazı el aletlerinin (çekiç/matkap/testere/cetveller/kesiciler/keskiler- vb kullanılacağı alandır. Bu alandaki makineleri kullanmak isteyen herkesin uygun kıyafet giymesi ve her zaman güvenlik önlemlerine uyması gerekir. (bkz. İSG Talimatları Dök. No: 37567655-TA-32 ).

Personel ofisi: Ekip personelinin bulunduğu yerdir. Öğrencilerin bu alanda çalışmasına veya bu alana girmesine izin verilmez. Sadece personel kullanımına ayrılmıştır.

Atık Malzeme/Hammadde Stok Alanı: Binada ana kapıya yakın konumlanmış bir alandır. Bu alanda malzemelerin doğru şekilde stoklanması atölye personelinin sorumluluğundadır. İmalatlar için gerekli malzemelerin alandan temin edilmesi ve envantere kaydedilmesi konusunda atölye personelinden destek alınması ve bilgi verilmesi zorunludur.

Çalışma Saatleri

DİA Ekibinin çalışma saatleri İBB personel çalışma saatlerine bağlı olarak Hafta içi 09:00-16:30 arasındadır.

Atölyede ekipmanların güvenli kullanımını sağlamak ve gerektiğinde herhangi bir yardımda bulunmak üzere her zaman bir atölye ekibi üyesinin bulunmasını gerektiren belirli alanlar bulunmaktadır. Tozlu alandaki tüm ekipmanların atölye ekibinden refakatçi olmaksızın herhangi bir saat aralığında kullanımı yasaktır.

El Aletlerinin Kullanımı

Tüm aletlerin ve makinelerin sırasıyla belirlenmiş bir alanı vardır. Lütfen el aletlerini başkalarının kullanımı için düzenli tutun.

Çalışma yapıldıktan sonra temizlik ve çalışma alanının bakımı her zaman kullanıcının sorumluluğundadır.

Atölyede düzensizliğe yol açabilecek hareketler ve kurallara uyulmaması durumunda kullanıcının atölye kullanımına son verilecektir.

Aletlerin açık izin olmadan atölye dışına çıkarılması durumunda kullanıcının atölye kullanımına son verilecektir.

Elektrikli el aletlerinin çalışır durumda teslim edildiğinden emin olmak için kullanıcının imalatı bittiğinde atölye sorumlusuna bilgi vermesi zorunludur.

Beceri ve Bilgi

Kullanıcıların ilgili imalat destekleri tarafından eğitim ve değerlendirmeden sonra makineleri kullanmalarına izin verilmesi atölye sorumlusunun yetkisindedir.

El Aletleri, Elektrikli Aletler, Elektronik Ekipmanlar için temel eğitim atölye sorumlusu tarafından tozsuz alanda verilir.

Sarf Malzemeleri

Alanda imalat esnasında kullanılacak atık malzemeler hariç tüm elektronik el aletlerinin sarflarını kullanıcılar getirmekle yükümlüdür.

Kullanılan sarfların özellikleri ile ilgili bilgileri Platformda bulunan ekipmanlar kısmından ya da popmachina@ibb.gov.tr adresine konu başlığı “SARF DESTEK” olacak şekilde kullanacağınız ekipmanı mail atarak öğrenebilirsiniz.

Destek Saatleri

Destek Saatleri, uzmanların bir randevu ayarlamak, proje geliştirme ve üretim planlamanızda size yardımcı olmak için hazır oldukları saatlerdir.

İmalat uzmanları, her hafta belirli destek saatlerinde proje incelemesi için hazır olacaktır.

Atölye sorumlusu ile iletişime geçerek destek talepleri için bilgilendirme mailinizi popmachina@ibb.gov.tr adresine konu başlığı “İMALAT DESTEK” olacak şekilde en az 1 gün önceden iletmeniz gerekmektedir.

İletilecek bilgilendirme maili aşağıdaki soruları cevaplandıracak nitelikte olmalıdır;

  1. Sorunuzun/sorununuzun açıklaması.
  2. Kullanmakta olduğunuz ekipman/program.
  3. Randevu için tarih ve saat.
  4. Desteğin kapsamı uygulama/teori.

Genel Kurallar ve Emniyet

Atölyenin kullanımı her zaman standart güvenlik önlemleri gerektirir. Güvenlik önlemleri alınmadan sahanın kullanımı yasaktır.

Emniyet tedbirleri ile ilgili prosedür ve bilgilendirme atölye sorumlusunun sorumluluğundadır.

Atölye alanlarında sadece burnu kapalı ayakkabılar giyilmelidir.

Uzun saçlar toplanmalıdır. Atölyede tozlu ve tozsuz çalışma alanlarına girmeden önce bol giysiler sıkılmalı ve sarkan takılar çıkarılmalıdır.

Atölye alanlarına yiyecek ve içecekle girilmesi yasaktır.

Makineler tasarlandıkları amaç dışında kullanılamaz ve üzerinde değişiklik yapılamaz.

Tüm öğrencilerin tozlu ve tozsuz çalışma alanlarından ayrılmadan önce kullandıkları makineleri temizlemeleri ve çalışma alanını süpürmeleri gerekmektedir.

Tozlu alanda bulunan lavaboyu tıkayabilecek çöp vb diğer maddeler atık su yoluyla atılmamalıdır. Kullanıcılar atıklar için alanda bulunan ilgili atık kutularını kullanmalıdır.

Uzun süreli imalatlarda kurum, mekanda kalan malzemelerden sorumlu değildir ve uygun şekilde depolanmazsa araç, proje ve malzemenizin güvenliğini veya bütünlüğünü garanti edemez.

DİA personeli kayıp veya çalıntı eşyalardan sorumlu değildir. Bina güvenlik kameraları ile donatılmıştır. Kameralardan kaydedilen görüntüler, DİA personeli tarafından günlük olarak ekipmanların uygun kullanımını kontrol etmek içindir.

İletişim

Lütfen, özel bir isteğiniz veya sorunuz varsa atölye sorumlusu ve proje ekibi ile iletişime geçiniz.

  Atık Yönetim Müdürü                                                                    Ziyaretçi