Blog

FIRST® DIVE℠ presented by Qualcomm

FIRST Robotics Competition Türkiye – Blog

2024 Güvenlik Animasyonu Teması ve Güncel Güvenlik Kılavuzu

UL Solutions sponsorluğunda Güvenlik Animasyonu Ödülü (Safety Animation Award)

UL Solutions sponsorluğundaki 2024 Safety Animation Award’ın temasını duyurmaktan heyecan duyuyoruz: Güvenlik – Tamamen STEAM Önde! (Safety – Full STEAM)

Mühendislik yaratıcılıkla eş anlamlıdır. Güvenli davranış ve uygulamaların gerekliliğini anlatırken, en etkili mesajlar genellikle en yaratıcı olanlardır. Güvenli davranışları gerçekten teşvik etmek istiyorsak, mesajları yaratıcı hale getirmek ve duygularımızla ilişkilendirmek mesajların daha akılda kalıcı olmasını sağlar. Yaratıcılık ve ilham her yerden gelebilir.

2024 Safety Animation için ekiplere yaratıcılıklarını kullanarak ve duygu ve eylemleri etkileyerek güvenli uygulamaları teşvik etmeleri için meydan okuyoruz. Kazanan animasyonlar, takımlarınızın en yaratıcı üyelerinin yeteneklerini paylaşmalarına olanak tanıyacak. Uyarıcı görsellerinizle bizi şaşırtın, orijinal müziklerinizle bir crescendo oluşturun ve şiirsel sözlerinizle bizi güvende olmamız için etkileyin. Duyuları harekete geçirin ve güvenliği unutulmaz kılın!

UL Solutions, Kazanan ve Finalistlere kısıtlı hibeler sağlayacaktır. Kazanan 500 dolar ve iki Finalistin her biri 2025 yılında kayıt için 250 dolar alacak. Teşekkürler, UL Solutions!

Safety Animation Award için başvurular 19 Ekim 2023 Perşembe günü saat 12:00’den (Öğlen ET) başlayarak 30 Kasım 2023 Perşembe günü saat 15:00’e (Öğleden Sonra ET) kadar kabul edilecektir. Takımlar animasyonu FIRST® Dashboard üzerinden gönderebilir ve Öğrenci Ödülü Göndericisi veya 1 veya 2 numaralı baş mentor tarafından gönderilmelidir.

Güvenlik Kılavuzu

Takımlar, FIRST® Robotics Competition Safety sayfasında Safety Animation Award kriterlerinin yanı sıra 2024 Safety Manual ile ilgili ayrıntılara göz atabilirler. İnşa sezonu boyunca, yarışma etkinliklerinde ve günlük yaşamda güvenli bir ortam sağlamak için temel bir dizi gereklilik sağladığından, önemli güvenlik bilgileri için bu kılavuzu okuduğunuzdan emin olun!

UL Çözümleri ve FIRST Güvenlik Öğrenme Portalı

Takım üyelerinin, UL Solutions ve FIRST Safety Learning Portal’da takımınızın güvenlik programını geliştirmek için çevrimiçi güvenlik eğitimi alabileceğini unutmayın. Bu eğitim, aşağıdaki konularda daha derinlemesine eğitim sağlayarak bir takımın mevcut güvenlik programını tamamlamak için tasarlanmıştır:

  • Güvenlik Kılavuzu Eğitimi
  • Yangın Söndürücü ve Güvenlik Bilinci
  • El ve Elektrikli Alet Güvenliği Farkındalığı
  • Tehlike İletişimi – Güvenlik Bilgi Formları
  • Kişisel Koruyucu Ekipman (KKE) Farkındalığı
  • Elektrik Tehlikelerini Tanıma Farkındalığı
  • Kilitleme/Etiketleme Farkındalığı
  • İşitme Koruması Farkındalığı

Önümüzdeki sezon için hazırlanırken, unutmayın: ÖNCE GÜVENLİK!