Blog

FIRST® DIVE℠ presented by Qualcomm

FIRST Robotics Competition Türkiye – Blog

2023 Sezonu için Ödül Güncellemeleri

12 Eylül 2022 – Bu FIRST blog çevirisinin orjinaline buradan [ENG] ulaşabilirsiniz. Fikret Yüksek Vakfı çeviri ekibi hatalı çeviriler konusunda sorumluluk almamaktadır.

Sezon hızla yaklaşırken, 2023 sezonu için jüri ve ödüllerde bazı değişiklikleri paylaşmak istedik.

Ödüllerden bahsetmişken, Değerlendirme Sürecine İçeriden Bakış, Mülakat Soruları Uygulaması, yeni güncellenen Dean’s List Ödül Kılavuzu ve daha fazlası gibi Ödüller web sayfasında bulunan harika ödül kaynaklarına göz atmayı unutmayın!

Çevrimiçi Uzaktan Görüşme Yok
Geçen sezon, herhangi bir etkinlikte Dean’s List Ödülü için uzaktan görüşmelerin yapılmasına izin vermenin yanı sıra, pandemi kısıtlamalarına yardımcı olmak için bazı etkinliklerin tüm görüşmelerini uzaktan gerçekleştirmesine izin verdik. Anket verilerini inceledikten sonra, takımların yarısından fazlası uzaktan görüşmelere katılmayı sevmediklerini ve tüm ödüller için yüz yüze görüşmeleri şiddetle tercih ettiklerini belirtti. Ayrıca jurilerden, juri danışmanlarından ve Program Uygulama Ortaklarından uzaktan mülakat yapmanın çok daha karmaşık ve uygulanmasının daha zor olduğu konusunda geri bildirim aldık. Bu geri bildirimi göz önünde bulundurarak, uzaktan görüşme seçeneğini kaldırmaya karar verdik ve tüm görüşmeler 2023 sezonu için yüz yüze yapılacak.

FIRST® Impact (etki) Award (Eski adıyla Chairman’s Award) Geri Bildirim Formu Güncellemeleri
Geçen sezon, geri bildirim formunda bir değişiklik olduğunu ve Chairman’s Award (şimdiki ismiyle FIRST® Impact Award) için juri görüşmesi yapan tüm takımlara geri bildirim sağlayacağımızı, ancak bunu sadece makale üzerine olacağını duyurdur. Her takım için geri bildirim yazmanın ne kadar ek zaman alacağından emin olmadığımız için yalnızca Assey ilgili geri bildirimle başladık. Takımlar geri bildirimlerini etkinlikten birkaç gün sonra Juri Danışmanından e-posta yoluyla aldılar. Geçen sezon bu süreç, uygulanması biraz zaman alacak bir iyileştirme için ilk adımdı. Bu sezon ek değişiklikleri uygulayabileceğimizi paylaşmaktan mutluluk duyuyorum.

Bu sezon, juri görüşmesi yapan tüm takımlar hem röportaj hem de sunumları hakkında geri bildirim alacak. Geri bildirim 3 soruya cevap verecektir:

  1. Takımın geliştirme fırsatına sahip olduğu bir alan,
  2. Jurileri gerçekten etkileyen bir şey ve
  3. Takım tarafından gönderilen soru (isteğe bağlı) – FIRST Impact Award için başvuruda bulunurken, takımlar, hakemlerin cevaplayacağı 1 soru girmelerine izin veren yeni bir alan göreceklerdir.
    1. Lütfen bu yeni soru alanının, başvurular 3 Kasım’da açıldığında gösterilmeyebileceğini unutmayın. Takımları, bu soruyu görene kadar bu ödül için başvuruda bulunmamaya teşvik ediyoruz. Gönderim açıldığında soru görünmüyorsa, Takım Mailleri aracılığıyla takımları güncel tutacağız.

Takımlar bu geri bildirimi tüm Bölgesel ve District Etkinlikleri için etkinlikten 48 saat sonra otomatik olarak alacaklardır. Önümüzdeki aylarda geri bildirimlerin nerede bulunabileceği konusunda daha fazla ayrıntı paylaşacağız.

FIRST Etki Ödülü Geri Bildirimi hakkındaki güncel bilgiler de dahil olmak üzere ödülle ilgili tüm ayrıntılar için Gönderilen Ödüller web sayfasına bakın.

Team Sustainability (Sürdürülebilirlik) Ödülü
Birkaç yıl önce, Girişimcilik (Enterpreneurship) ödülünü, Şubat ayı başında verilecek önceden başvurulmuş bir ödülden, takımların etkinliğe getireceği özet bir iş planına dönüştürdük. Amacımız, iş planını hazırlamak için daha fazla zamanları olduğu için daha fazla takımın bu ödüle hak kazanmasına izin verilmesiydi. Ne yazık ki, bu değişiklik istendiği kadar başarılı olmadı, hala çok az takımın bu ödül için başvurduğunu görüyoruz, bu yüzden başka neler yapılabileceğini düşünmek için çalışmalarımıza geri döndük.

Ödüle bakarken ve neyi kutlamaya çalıştığımızı düşünürken, iş planlarının takımların çeşitli bileşenleri üzerinde düşünmelerine ve kültürlerini, hedeflerini ve ihtiyaçlarını yansıtmalarına yardımcı olduklarından, takım sürdürülebilirliğine nasıl yardımcı olduğunu tartıştık. Bunu göz önünde bulundurarak ödülü yeniden adlandırdık, takım sürdürülebilirliğine daha fazla odaklanacak şekilde ödül yönergelerini güncelledik ve etkinlikteki her takımın ödüle hak kazanmasını sağlamak için takımın bir iş planı getirme gerekliliğini kaldırdık. .

Artık bir iş planı gerekli olmasa da, takımların sürdürülebilir olmaya hazırlanmasına ve sponsorlar ile iletşim kurmak için tgakımların bir plan hazırlamasına teşvik ediyoruz. Örnek iş planlarının yanı sıra bir iş planı oluşturmaya ilişkin bilgiler, Fon Toplama Araç Seti Bölüm 1.2‘de bulunabilir.

Highest Rookie Seed Award – En Yüksek Sayı Yapan Rookie Takım Ödülü Değişikliği
En Yüksek sayı yapan Rookie takım Ödülü, bir etkinlikte en yüksek dereceyi alan Rookie takımını tanıyan performansa dayalı bir ödüldür. 2023 sezonundan başlayarak, bu ödül sadece 1’den fazla Çaylak olan etkinliklerde verilecek.

Bu değişikliklerle ekip deneyimini geliştirmeye devam edeceğimizden umutluyuz. Herhangi bir soru veya öneriniz için frcteamadvocate@firstinspires.org adresine ulaşmaktan çekinmeyin.