Blog

FIRST® DIVE℠ presented by Qualcomm

FIRST Robotics Competition Türkiye – Blog

2023 Sezon Güncellemeleri

 Bu FIRST blog çevirisinin orjinaline buradan [ENG] ulaşabilirsiniz. Fikret Yüksek Vakfı çeviri ekibi hatalı çeviriler konusunda sorumluluk almamaktadır.

  • FIRST® Choice ve Virtual Kit Open

FIRST® Choice’un 1. Turu 17 Kasım Perşembe günü Doğu Saatiyle öğlen açıldı ve 1 Aralık Perşembe günü sona erecek. Teminatlı veya etkinliğe kayıtlı bir takımın lead mentörleri FIRST Choice’u inceleyebilir, Priority List (Öncelik Listelerini) doldurabilir ve 1. Tur için ürünlere öncelik verebilir (ancak siparişler yalnızca 1 Aralık 2022 Doğu Saatiyle öğlene kadar kayıt ödemesini güvence altına alan takımlar için işleme alınır). Bu yararlı video da dahil olmak üzere Kit of Parts sayfasında daha fazla bilgi mevcuttur!

2023 Virtual Kit of Parts da güvenli takımlar için artık yayında. Henüz ödeme yapmamış olan takımlar, ödeme yapıldıktan sonra 1. ve 2. lead mentörler için Dashboard’un “Password/Voucher Code” bölümünde kupon kodlarının doldurulduğunu göreceklerdir. Ayrıntılar ve talimatlar Kit of Parts web sayfasının Virtual Kit bölümünde yayınlanmıştır.

  • 2023 Çin Regional

2023’te Çin’de resmi bir FIRST® Robotics Competition etkinliğine ev sahipliği yapmamak gibi zor bir karar aldık. Bir etkinliğe ev sahipliği yapma ve ekiplere orada tam bir program deneyimi yaşatma becerimizden emin olmadığımız için Çin’deki takımlardan kayıt ödemelerini almak istemedik.

  • Bumper Kurallarında Güncelleme

Robot kural değişikliklerine ilişkin son blogun yayınlanmasının ardından, bumperlar için havuz makarnası boyutlarında yapılan değişiklikle ilgili çok sayıda geri bildirim aldık. Orijinal değişikliğin ana nedeni, takımların pazarlanan bir çapa sahip olmayan 2,5″ havuz makarnalarını kullanmalarına izin vermekti. Bu değişikliği yayınlamadan önce, erişebildiğimiz havuz makarnalarını araştırdık ve elimizdekilerin bu aralıkta olduğunu gördük. Ne yazık ki, 2,5″ olarak pazarlanan tüm havuz makarnaları için durum böyle değildi. Bu yeni bilgiyle birlikte, 2 ½ inç (63 mm) havuz makarnalarının 2 ½ inç (~63 mm) çapında olarak satılan veya 2 ¼ inç (~57 mm) ile 2 ¾ inç (~70 mm) arasında ölçülen havuz makarnaları olduğunu açıklığa kavuşturmak için R408’i değiştiriyoruz. (~70mm) arasında olanlardır.