Blog

FIRST® DIVE℠ presented by Qualcomm

FIRST Robotics Competition Türkiye – Blog

2022 Ödeme Sık Sorulan Sorular

Sayfanın orjinaline : https://www.firstinspires.org/robotics/frc/2022-payment-faq adresinden ulaşabilirsiniz.
Fikret  Yüksel Vakfı Takım destek ekibi olası çeviri hataları ile ilgili sorumluluk almamaktadır. Çeviriler Türkçe dil desteği sağlamak amacıyla hazırlanmıştır.
Sayfa içeriği sadece FIRST Robotics Competition’ı kapsayacak şekilde kısaltılmıştır.

Takımın kontrolü dışındaki koşulların örnekleri nelerdir?

Örnekler şunları içerir, ancak bunlarla sınırlı değildir: karantina, seyahat kısıtlamaları, çalışma alanına ve/veya araçlara kısıtlı erişim, hava durumu veya değiştirilmiş Etkinlik giriş kurallarına uymama.

Etkinlik Değişiklikleri, Geri Ödemeler ve Kupon talepleri nasıl işlenir.

Tüm Etkinlik kayıt değişiklikleri, Geri Ödemeler ve Kupon talepleri, talebin Ödeme Koşullarının gereksinimlerini karşıladığından emin olmak için gözden geçirilecektir. Takımlardan, sahaya çıkamamalarına neden olan koşullar hakkında kısa bir açıklama yapmaları istenebilirken, amaç, pandeminin devam eden etkisinin belirsizlikleri ve diğer katılamama nedenlerinden kaynaklanan durumların geniş kapsamını sağlamaktır.

Etkinlik Durumu Değişikliği Talep Formu ne zaman kullanıma sunulacak?

Bu form Kickoff’da sunulacaktır.

Etkinlik İptali veya Yeniden Planlama nedeniyle iadeye uygun bir Ek Etkinlik Ücreti ödedik. Ücretler nasıl dönecek?

Takım, bir geri ödeme talebi başlatmak için FIRST ile iletişime geçmelidir (customerservice@firstinspires.org adresine e-posta göndererek). Etkinlik için ödeme çek, satın alma siparişi veya kredi kartıyla yapıldıysa, geri ödeme asıl ödeyene gider. Etkinlik, etkinlik kaydıyla sınırlı bir hibe ile ödenmişse, geri ödeme sponsora (hibe verene) geri ödenecektir. Etkinlik, kısırlamasız bir hibe ile ödendiyse, geri ödeme, takım kontrol (Dashboard) panelinde takım için bir kredi bakiyesi olarak gösterilecektir.

Kontrolümüz dışındaki koşullar nedeniyle indirim kuponu için uygun olan bir Ek Etkinlik Ücreti ödedik. Kupon nasıl işlenecek?

Takım, Ek Etkinlikler için bir kupon talebi başlatmak için FIRST ile iletişime geçmelidir (customerservice@firstinspires.org adresine e-posta göndererek). Bu talepler sezonun tamamlanmasından sonra işlenecektir.

2023 Ek Etkinliklere 2022 İlk Bölgesel Kayıt Ücreti çeki uygulanabilir mi? 2023 İlk Kayıt Ücretine 2022 Ek Etkinlik Çeki uygulanabilir mi?

Kuponlar değiştirilemez. İlk Regional Kayıt Ücretleri yalnızca 2023 İlk Regional Kayıt için geçerlidir. Ek Etkinlik kuponları yalnızca 2023 Ek Etkinlikler için geçerlidir.

Ek Etkinlik Ücreti iade kuponu tutarı nasıl belirlenecek?

Her takımın kayıt ve etkinliğe katılım geçmişi, geri ödeme ve kupon tutarlarını belirlemek için gözden geçirilecektir. Etkinlik sırası önemli değildir, yalnızca Takım Kaydı kapsamındaki oynanmamış etkinliklerin toplam sayısı (geleneksel takımlar için 1 Bölgesel etkinlik). Ödenmemiş bakiye hala mevcutsa (yani takım tam ödeme yapmadıysa), (i) herhangi bir geri ödeme ödenen miktarla sınırlı olacak ve (ii) ödenen miktarla orantılı olarak herhangi bir kupon verilecektir.

Örnek 1 : Geleneksel Takım, İlk Bölgesel Kayıt Ücretini ve Ek Bölgesel Etkinlik Ücretini ödedi. Bir bölgesel etkinliğe katıldılar, ancak kontrolleri dışındaki koşullar nedeniyle 2. etkinliğine katılamadılar ve yedek bir ekip mevcut değildi. Takım, 2023 Sezonunda bir Ek Etkinlik için geçerli olan 2.250$ (3000$’ın %75’i) tutarında bir kupon alacaktır.

Örnek 2 : Geleneksel Takım , İlk Bölgesel Kayıt ve Ek Bölgesel Etkinlik için ödeme yaptı. Kontrolleri dışındaki koşullar nedeniyle herhangi bir etkinliğe katılmadılar ve yedek bir ekip mevcut değildi. Takım, 2023 İlk Kaydı için geçerli olan 1000$’lık bir kupon ve 2023 Sezonundaki Ek Bir Etkinlik için geçerli olan 2.250$’lık (3000$’ın %75’i) ayrı bir kupon alacaktır.

Örnek 3 : Geleneksel Takım, İlk Bölgesel Kayıt ve Ek Bölgesel Etkinlik için ödeme yaptı. Bir etkinliğe katıldılar, ancak 2. etkinlik başka bir tarihe ertelendi ve ekip yeni planlanan tarihe katılamadı. Ek Etkinlik Ücretini ödeyen kişi veya kuruluş, o etkinlik için ödenen tutar için geri ödeme alacaktır.

Etkinliğimiz iptal edilmedi, ancak Etkinlik bir şekilde değiştirildi. Geri ödeme kuponu alabilir miyiz?

Etkinlikler, değişen pandemik koşullara göre giriş gereksinimlerinde, etkinlik yapısında ve/veya etkinlik programında değişiklikler yapabilir. Örnekler şunları içerir, ancak bunlarla sınırlı değildir:

  • Tarama, aşılama ve/veya negatif COVID test sonuçları gibi giriş gereksinimlerini değiştirmek
  • Maske gereksinimlerindeki değişiklik
  • Katılabilecek Takım üyelerinin sayısı da dahil olmak üzere, katılımcı sayısıyla ilgili kısıtlamalar
  • Uzaktan Juri Uygulanması
  • Sunulan ödüllerin sayısı ve/veya türlerinde değişiklik
  • Takımların yalnızca tek bir güne katıldığı ve daha küçük bir Takım grubuyla oynadığı çok günlük bir formattan tek günlük bir formata geçiş

Bu değişiklikler, Etkinlik İptali veya Etkinlik Yeniden Planlama olarak kabul edilmez ve bu nedenle ilgili Ek Oyun İadesi için uygun değildir.