Blog

FIRST® DIVE℠ presented by Qualcomm

Bu yazının orjinaline buradan ve konu ile ilgili diğer duyuruya İngilizce olarak buradan ulaşabilirsiniz. İki yazıdan da önemli içerikler bu yazıda Türkçe derlenmiştir.

Ayrıca FIRST tarafından yayınlanan tüm 2021 Off-season rehberleri ve kaynaklarına buradan [ENG] ulaşabilirsiniz.

Bu içeriklerin FIRST tarafından yayınlanan genel bilgiler olduğunun ve ülkemizde (Türkiye) yapılması planlanan sezon dışı etkinlikler ile ilgili FIRST Robotics Competition Türkiye Program ortağı olan Fikret Yüksel Vakfı ile iletişime geçilmesi gerektiğini hatırlatmak isteriz.


Sezon Dışı Etkinlikler  – 1 Temmuz’da Başlıyor

Bu yıl, FIRST Robotics Competition da dahil olmak üzere tüm programlar için Sezon Dışı etkinlikler 1 Temmuz’da başlıyor.

FIRST topluluğuna planlama konusunda ve özellikle de halk sağlığı açısından yardımcı olmak için, “Ev Sahibi Kuruluş” tarafından düzenlenen ve FIRST program içeriğini kullanan bir etkinlik olarak tanımlanan “Sezon Dışı Etkinlikler” için rehberler ve kaynaklar geliştiriliyor.

“Ev Sahibi Kuruluşun”, FIRST HQ’dan FIRST Robotics Competition ekipmanı ödünç alması durumunda, tüm “Sezon Dışı Etkinlikler” için bir etkinlik bildirimi ve güncellenmiş bir sözleşme doldurması gerekecektir. (Türkiye’de yaılması planlanan Off-season etkinlikleri için ek olarak Fikret Yüksel Vakfı ile iletişime geçiniz) 

Sezon Dışı Etkinlikler hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki SSS bölümümüzü okuyun.

Bu sezon (2020/2021) diğerlerinden farklı oldu. Eşi görülmemiş zorluklar karşısında mentorlar, koçlar, gönüllüler, sponsorlar, mezunlar, ebeveynler, eğitimciler ve diğer destekçilerden oluşan inanılmaz bir küresel ağdan gelen destekle FIRST takımları, FIRST GameChangers olarak inşa etti, yenilik yaptı, işbirliği yaptı ve rekabet etti. Azim ve yaratıcılıkla birlikte, gençlere bilim ve teknoloji liderleri ve yenilikçiler olmaları için ilham verme misyonumuzu sürdürdük.

Sezon Dışı Etkinlik Sık Sorulan Sorular – SSS

2020-2021 Sezon Dışı Etkinlik Dönemi ne zaman?

2020-2021 Sezon Dışı Dönem 1 Temmuz 2021 ve her program için belirtilen tarih arasındadır (FIRST Robotics Competition – 31 Aralık). FIRST Robotics Competition için Sezon Dışı Dönemi Aralık ayına kadar uzasa da, Manchester’daki FIRST Genel Merkezinden ödünç alınan herhangi bir ekipmanın en geç 12 Kasım’a kadar oraya teslim edilmesi gerektiğini unutmayın. Bu, bu tarihten sonra gerçekleşecek tüm Sezon Dışı Etkinliklerin, resmi ekipman kullanamadan yapılabileceği anlamına gelir.

Sezon Dışı Etkinlik Nedir?

Sezon Dışı Etkinlik, bir katılım ücreti veya sponsorluk fonu olan FIRST program içeriğini kullanan bir toplantı olarak tanımlanır. Bu, yarışmaları, yaz programlarını içerebilir ve küresel olarak tüm FIRST programlarını içerir. Ücretsiz karşılaşmalar, açık hava etkinlikleri ve diğer ücretsiz etkinlikler gibi sezon dışı ekip etkinlikleri Sezon Dışı Etkinlikler olarak kabul edilmez.

Kimler Sezon Dışı Etkinliğe ev sahipliği yapabilir?

Sezon Dışı Etkinlikler bir “Ev Sahibi Kuruluş” tarafından planlanmalı ve desteklenmelidir (örn. FIRST Ortak Kuruluşu, FIRST Program Dağıtım Kuruluşu, yerel okul/bölge, gençlere hizmet veren kuruluş, ekip 501(c)3, vb.). Bireysel veya tüzel kişiliği olmayan bir grup tarafından yapılamazlar.

Kuruluşum bir Sezon Dışı Etkinliği planlamadan önce nelere dikkat etmelidir?

Ev sahibi Kuruluşlar aşağıdaki konuları dikkate almalıdır:

Sezon Dışı Etkinlik Ev Sahibi Kuruluşları tarafından hangi işlemlerin yapılması gerekiyor?

Sezon Dışı Etkinliğe Ev Sahibi Kuruluşlardan 28 Mayıs’tan itibaren bir çevrimiçi form aracılığıyla FIRST HQ’ya bir Sezon Dışı Etkinlik Bildirimi göndermeleri istenecektir. Form yerel Program Teslim Ortağı ile paylaşılacak ve Ev Sahibi Kuruluş hakkında temel bilgileri toplayacaktır. -Sezon Etkinliği ayrıntıları ve kayıt ayrıntılarının yanı sıra aşağıdakileri onaylamanız gerekecektir:

FIRST HQ’dan ekipman ödünç alan ev sahiplerinin, 28 Mayıs’tan itibaren FIRST Kaynak Kütüphanesinde mevcut olacak olan güncellenmiş bir Sezon Dışı Etkinlik Sözleşmesi’ni doldurmaları ve imzalamaları gerekecektir.

Sezon Dışı Etkinliğe Ev Sahibi Kuruluşlar, FIRST Robotik Yarışması alanını ve ekipmanını FIRST HQ’dan ödünç alabilecek mi?

Evet, FIRST Merkezinden FIRST Robotics Competition ekipmanı ödünç alan “Ev Sahiplerinin”, 28 Mayıs’tan geç olmamak üzere FIRST Kaynak Kitaplığında mevcut olacak olan bir Sezon Dışı Etkinlik Sözleşmesini doldurmaları ve imzalamaları gerekecektir. Ödünç alınan ekipman 12 Kasım’a kadar FIRST HQ’a ulaştırılmalıdır.

Önceki sezonlarda olduğu gibi, anlaşma 1 Milyon$+ sigorta, FIRST HQ için tazminat ve bir FIRST Teknik Danışman gerektirecek(FTA) ve ayrıca COVID-19 protokolü, İptal Hakkı ve ekipman iade süresi sözleşmelerini içerecek. Ekipmanı ödünç almak için herhangi bir ücret yoktur, ancak tüm nakliye ücretlerinden ve diğer olası masraflardan ödünç alan sorumludur.

 

Sezon dışı etkinlikler ile ilgili yukarıdaki açıklamalar dışında almak istediğiniz bilgiler için lütfen teamsupport@fikretyukselfoundation.org adresinden yada +90 541 345 73 89 nolu telefonumuz üzerinden iletişime geçiniz.